15.2.05

Nou llibre d'Isidre Grau


El nou llibre de l' Isidre Grau

La maleta d’Isidre Grau:
una selecció dels seus articles


El llibre arribarà a les llibreries la setmana vinent


L’escriptor cerdanyolenc ha publicat un nou llibre, La maleta de l’escriptor (Rosa dels vents, febrer de 2005). No es tracta d’una obra de ficció sinó d’un treball en el qual el trobarem en la seva condició d’articulista. De fet, el volum, publicat a l’editorial Rosa dels Vents, recull una tercera part dels articles publicats per Grau al suplement de cultura del diari Avui. L’autor els ha reescrit, donant-los una coherència. Així, el llibre té el clarificador subtítol “Un itinerari per la creació literària”.

10 anys de docència

El llibre és una conseqüència dels 10 anys en els quals ha practicat la docència de tècniques de novel·la i conte. Primer a l’Aula de lletres i després a l’escola de l’Ateneu Barcelonès. Un temps en el qual hi ha hagut temps per ensenyar però també per aprendre. Les reflexions de l'activitat docent s'han recollit, en bona part, als articles publicats al diari Avui ara reescrits i publicats en format de llibre.
La maleta de l’escriptor és una maleta oberta. De fet, l’autor únicament ha inclòs una tercera part dels articles publicats la diari Avui. És per això que té matèria primera suficient per si s’escau, preparar algun altre volum en el qual podria explorar més a fons el procés personal d’escriure.