25.2.05

Premi comte Kurt 2005 per M'han canviat l'avi!

L'editorial La galera ens ha fet arribar una nota de premsa, que reproduïm a continuació, en la qual ens anuncia el veredicte del Premi Comte Kurt. L'obra M'han canviat l'avi!, de Chus Díaz, ha estat el treball guanaydor.

La jove periodista i escriptora Chus Díaz ha obtingut el Premi Comte Kurt 2005 que convoca l'editorial La Galera amb el llibre M'han canviat l'avi! . Aquest guardó suposa el debut literari de la seva autora, nascuda a Barcelona el 1972 i llicenciada en Periodisme.

M'han canviat l'avi! és la història d'un nen que un dia fa un descobriment força inquietant: el seu avi ja no és el mateix que era abans. Algú l'hi ha canviat. A casa seva, ara hi viu un senyor que s'assembla molt al seu avi però no actua com ell. Qui és aquest senyor? Què se n'ha fet, de l'avi de debò? El nen guarda el seu descobriment com un secret que només coneix la seva millor amiga.

L'obra ha estat escollida per un jurat integrat per Clara Ametller, Lluís Farré, Núria Figueras, Isabel Obiols i Joan de Déu Prats. La dotació econòmica del premi és de 1.250 euros i la publicació de l'obra es fa en català i en castellà en la col·lecció "Cues de Sirena" de La Galera.

El Premi Comte Kurt que convoca La Galera SA Editorial des de fa nou anys pretén estimular la producció d'obres de narració en llengua catalana per a nens i nenes d'entre 5 i 7 anys.